Νηστεύεις; Ευκαιρία για κάτι πρωτότυπο και χορταστικό…

Ψάχνετε να δοκιμάσετε κάτι καινούριο, νόστιμο και πάνω απ’ όλα χορταστικό; Σας έχει εξαντλήσει η νηστεία και έχετε λιγούρες για τα… πάντα; Ακολουθήστε τον οδηγό επιβίωσης για υγιεινή νηστεία και «πάρτε τα… πάνω σας»!

Για να ικανοποιήσουμε όμως και τον ουρανίσκο, σας έχω μια πολύ ιδιαίτερη και θρεπτική συνταγή, για να δοκιμάσετε τις επόμενες δύσκολες μέρες της σαρακοστής (σ.σ. κουράγιο, λίγο έμεινε ακόμα).

Η παρακάτω πρόταση είναι πλούσια σε φυτική πρωτεΐνη, μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, φυλλικό οξύ, ασβέστιο, μαγνήσιο και φώσφορο, χωρίς να περιέχει καθόλου χοληστερίνη!

Καλή όρεξη…

pesto08 

Σπαγγέτι με πέστο καρυδιού1,2

(5 μερίδες)

1 πακέτο spaghetti ή linguini (500gr)

5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 ½ κούπα καρύδια  (175 gr)

½ κούπα τριμμένο τυρί σόγιας

2 σκελίδες σκόρδο

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και λίγο ξύσμα

αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

Ενώ βράζουμε τα ζυμαρικά, ετοιμάζουμε το πέστο καρυδιού.

Βάζουμε σε blender ή multi τα καρύδια, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το χυμό λεμόνι.

Χτυπάμε το μίγμα, μέχρι να γίνει κρεμώδες.

Προσθέτουμε το τυρί και χτυπάμε το μίγμα λίγο ακόμη.

Τέλος, ίσως είναι καλό να προσθέσουμε 1-2 κ.σ. από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά στο μίγμα του πέστο.

Σε βαθύ σκεύος σερβιρίσματος, ανακατεύουμε σταδιακά τα ζυμαρικά με το πέστο, προσθέτοντας ξύσμα λεμονιού και κάποια ολόκληρα επιπλέον καρύδια, επιπλέον.

Σερβίρουμε με φρέσκο τριμμένο πιπέρι.

 

Διατροφική ανάλυση ανά εκτιμώμενη μερίδα

Ενέργεια 648 Kcal

Πρωτεΐνη 16,25 gr

Υδατάνθρακες 64,2 gr

Ολικά λιπαρά 37,8 gr (εκ των οποίων 15,65 gr μονοακόρεστα, 15,93 gr πολυακόρεστα, 4,17 gr κορεσμένα λιπαρά, 0 gr χοληστερόλη)

Φυλλικό οξύ 174 mg

Ασβέστιο 76,2 mg

Φώσφορος 243,5 mg

 

Σημειώσεις

1H συνταγή συνιστά τροποποίηση της αντίστοιχης, που αναρτήθηκε στο http://www.bostanistas.gr/?i=bostanistas.el.article&id=680

2Πριν δοκιμάσετε τη συνταγή να είστε σίγουροι ότι δεν είστε αλλεργικοί στους ξηρούς καρπούς.

Μοιραστείτε το περιεχόμενο της σελίδας ...
Email this to someonePrint this pageShare on Facebook70Share on Google+0Share on LinkedIn2Tweet about this on Twitter

Tags: , , , , , , , , , ,