Αγαπάς τα ζυμαρικά; Δοκίμασε αυτή την απλή, πικάντικη συνταγή!

Ποιος είπε ότι η νηστεία δεν μπορεί να έχει έντονη γεύση; Για την ακρίβεια όσο έντονη θες. Ειδικά για σένα που προτιμάς τα πικάντικα ή καυτερά φαγητά, θα σου προτείνω μια από τις καλύτερες σάλτσες για ζυμαρικά, που παρεμπιπτόντως είναι και νηστίσιμη.

Πολύ εύκολο πιάτο στην προετοιμασία, με απλά υλικά αλλά και γεύση που θα σε απογειώσει. Μην κατσουφιάζεις που… δεν έχει κρέας, δοκίμασε να φτιάξεις την παρακάτω συνταγή και θα σε αποζημιώσει.

Είτε νηστεύεις είτε όχι, είναι πιάτο που θα σου φτιάξει τη διάθεση (σ.σ. για μακαρόνια μιλάμε…), παρέχοντας παράλληλα ενέργεια, φυτικές ίνες, σελήνιο (ισχυρότατο αντιοξειδωτικό), ασβέστιο (ενδυνάμωση οστών), φώσφορο, πρωτεΐνες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β (θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, φυλλικό οξύ).

Κι όλα αυτά μόνο με 0.97 ευρώ ανά μερίδα!

Ζυμαρικά με πικάντικη σάλτσα μελιτζάνας

Υλικά (Μερίδες 5)

2-3 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε κυβάκια 2x2cm

1 συσκευασία κόκκινη σάλτσα με βασιλικό (400gr)

1 πακέτο spaghetti, πένες ή ταλιατέλες

5 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. μέλι

3 κ.σ. ξύδι

1 σκελίδα σκόρδο

100 gr παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά, αν δεν νηστεύεις)

Μπούκοβο (ανάλογα με την προτίμηση/ανοχή)

φρέσκα μυρωδικά (θυμάρι, δεντρολίβανο, δυόσμο)

½ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Αλάτι και πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρούς κύβους 2 cm και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Αλατίζουμε καλά και τις αδειάζουμε σε ένα στραγγιστήρι για μια ώρα. Ξεπλένουμε με νερό, τις σκουπίζουμε καλά και τις επιστρέφουμε στο μπολ.

Προσθέτουμε στο μπολ 3 κ.σ. ελαιόλαδο, πιπέρι, αλάτι, θυμάρι, ρίγανη και δεντρολίβανο και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ζεστό βαθύ τηγάνι και ξεκινάμε να σοτάρουμε τις μελιτζάνες με τα μυρωδικά. Ψήνουμε τις μελιτζάνες για 5-10 λεπτά και ανακατεύουμε όποτε χρειάζεται. Ψιλοκόβουμε 2 σκελίδες σκόρδο και τις ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.

Ακολούθως, ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με νερό που βράζει (ήδη) και αλάτι. Αφήνουμε τα ζυμαρικά να βράσουν όσο ακριβώς γράφει ο κατασκευαστής στη συσκευασία.

Ρίχνουμε στο τηγάνι μπούκοβο (κατά την ανοχή σας), ξύδι και μόλις εξατμιστεί το ξύδι ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και πολύ λίγο από το νερό που βράζουμε τα ζυμαρικά μας και ανακατεύουμε.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά μας και τα ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό απ’ αυτό που βράσαμε τα μακαρόνια. Προσθέτουμε τριμμένη παρμεζάνα, κλείνουμε τη φωτιά και κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.

Καλή όρεξη!

 

Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα

Ενέργεια: 490 kcal

Πρωτεΐνη: 17 gr

Υδατάνθρακες: 58,9 gr

Φυτικές ίνες: 4,05 gr

Λίπος: 21,2 gr, εκ των οποίων 12,2 gr μονοακόρεστων λιπαρών οξέων

Χοληστερίνη: 15,7 gr


Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που επενδύσατε να διαβάσετε την αρθρογραφία μου! Αν θέλετε να ενημερώνεστε για κάθε νέο μου άρθρο, ελάτε να συνδεθούμε στο Facebook, κάνοντας “like” την προσωπική μου σελίδα στο σύνδεσμο http://www.facebook.com/milessisgeorge  ή σε οποιοδήποτε από τα άλλα κοινωνικά δίκτυα που έχω παρουσία και βρίσκονται στο τέλος (footer) της σελίδας. Σας ευχαριστώ, Γιώργος Μίλεσης.

Μοιραστείτε το περιεχόμενο της σελίδας ...
Email this to someonePrint this pageShare on Facebook207Share on Google+1Share on LinkedIn1Tweet about this on Twitter

Tags: , , , , , , , ,