Αυτό είναι το παγωτό (χωρίς ζάχαρη) που έχει ξετρελάνει τα παιδιά μου!

Υπάρχει παιδί (μικρό ή μεγάλο) που να μη ζητάει παγωτό με τέτοια ζέστη; Κάθε μέρα κιόλας, μπορώ να σου πω. Όσο όμως κι αν αγαλλιάζεις στη σκέψη του, δεν είναι κάτι που μπορείς να χρησιμοποιείς αλόγιστα.

Πόσο μάλλον  όταν μιλάμε για κρέμα παγωτό (σ.σ. κι όχι sorbet), που εξ’ ορισμού περιέχει full fat κρέμα γάλακτος και πολύ πολύ ζάχαρη. Βλέπεις η τελευταία διασφαλίζει την ωραία υφή του παγωτού, πέραν από την εγγυημένα γλυκιά γεύση.

Αλλά πάλι, με τη καρδιά θα αρνηθείς εσύ (σ.σ. άσπλαχνε;) γονιέ στο παιδί σου άλλη μια γενναία μερίδα παγωτού, σήμερα;

Για να σε βγάλω από το αδιέξοδο και τον προβληματισμό, θα σου δώσω τη συνταγή για παγωτό χωρίς ζάχαρη, που έχει ξετρελάνει τα παιδιά μου!

Τι μπορείς να φανταστείς πιο δροσερό και υγιεινό από μια παγωμένη κρέμα με φρούτα, σερβιρισμένη ανάμεσα σε δυο μπισκοτάκια χωρίς ζάχαρη; Κι όλα αυτά με μηδέν ζάχαρη και ελάχιστα λιπαρά!

Δοκίμασε το και θα με θυμηθείς! Άλλωστε δεν θα σου κοστίσει τίποτα, μόνο 17 λεπτά του ευρώ ανά παγωτάκι!

Σπιτικό παγωτό sandwich, από φρούτα εποχής

Υλικά για 30 mini παγωμένα sandwich

1 ποτήρι γάλα 2%

1 μεγάλο ροδάκινο κομμένο σε κομμάτια

2 βερίκοκα κομμένα

400 gr mini μπισκότα digestive – χωρίς ζάχαρη

4-5 κ.σ. νιφάδες βρώμης

Προετοιμασία

  1. Σ’ ένα blender ρίχνουμε το ποτήρι γάλα και προσθέτουμε τα φρούτα και τη βρώμη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  2. Αν το μίγμα παραμένει αραιό, πρόσθεσε ακόμη λίγη βρώμη ή ένα με δύο βερίκοκα. Τελικά θα πρέπει να προκύψει ένα παχύρρευστο smoothie.
  3. Παγώνουμε το μίγμα στο ψυγείο, για μια ώρα.
  4. Προσθέτουμε στη συνέχεια το μίγμα στην παγωτομηχανή και το αφήνουμε να παγώσει εκεί για 40 λεπτά.
  5. Σε μια μεγάλη επιφάνεια, καλυμμένη με λαδόκολλα, στρώνουμε τα μπισκότα ανά δύο.
  6. Αφού παγώσει το παγωτό, το μεταφέρουμε γρήγορα σε μια μεγάλη σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  7. Με τη βοήθεια ενός κορνέ, γεμίζουμε τη λεία πλευρά των μπισκότων, με ποσότητα μίγματος όσο ένα μεγάλο κάστανο.
  8. Σκεπάζουμε με το άλλο μπισκότο, πιέζοντας ελαφρά.
  9. Βάζουμε γρήγορα τα sandwich σε taper και στην κατάψυξη.
  10. Τα αφήνουμε για κάποιες ώρες να παγώσουν καλά και είναι έτοιμα για κατανάλωση

Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα (1 sandwich)

Ενέργεια: 67,5 kcal

Πρωτεΐνη: 1,56 gr

Υδατάνθρακες: 9,26 gr

Φυτικές ίνες: 1,93 gr

Λίπος: 2,74 gr


Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που επενδύσατε να διαβάσετε την αρθρογραφία μου! Αν θέλετε να ενημερώνεστε για κάθε νέο μου άρθρο, ελάτε να συνδεθούμε στο Facebook, κάνοντας “like” την προσωπική μου σελίδα στο σύνδεσμο http://www.facebook.com/milessisgeorge  ή σε οποιοδήποτε από τα άλλα κοινωνικά δίκτυα που έχω παρουσία και βρίσκονται στο τέλος (footer) της σελίδας. Σας ευχαριστώ, Γιώργος Μίλεσης.

Μοιραστείτε το περιεχόμενο της σελίδας ...
Email this to someonePrint this pageShare on Facebook385Share on Google+0Share on LinkedIn1Tweet about this on Twitter

Tags: , , , , , , , , , ,