Όσο κι αν ενημερώνεστε, τα «ιδιαίτερα» μαθήματα θα σας ανεβάσουν επίπεδο!

Αναμφίβολα, η πληροφορία συνιστά ισχύ και δύναμη, μπορεί να «σε βελτιώσει» και να σε «ψηλώσει»…

Είναι όμως αξιόπιστη αυτή που φτάνει στα χέρια μας; Δεν είναι άλλωστε σπάνιο, να συναντάμε αντικρουόμενα ή διφορούμενα κείμενα.

Πότε λοιπόν μπορούμε να πούμε ότι ξέρουμε όντως τι ισχύει και πότε όχι; Μήπως χρειαζόμαστε βοήθεια για να αποσαφηνίσουμε την αλήθεια;

*****

Κάνοντας μια απλή βόλτα στο διαδίκτυο, το σύνηθες είναι να βρίσκουμε μπροστά μας κάθε λογής πληροφορία, που διεκδικεί το μερίδιο της στην… αποκάλυψη και την αλήθεια. Υπάρχει κάποιος που δεν έχει δει ανάλογους τίτλους;

  • «Πόσο αποτελεσματική είναι η αποτοξίνωση, ποιες τροφές βοηθούν να αποβάλουμε τις τοξίνες»;
  • «Αυτό το απλό κόλπο, θα ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό».
  • «Κόψτε τους υδατάνθρακες, για επίπεδη κοιλιά».
  • «Όταν τρώμε φαγητό το βράδυ, αποθηκεύεται ως λίπος».

Καλώς ή κακώς, ρόλο “εκπαιδευτή” έχει άτυπα αναλάβει πλέον το Internet.

Διαβάζουμε τόσα άρθρα με αντικρουόμενες πληροφορίες, πως να ξεχωρίσεις το καλό, από αυτό που εγκυμονεί κινδύνους; Ποιος έχει δίκιο, τι ισχύει στην πραγματικότητα; Δεν έχετε αναρωτηθεί αν όντως έχουμε πλέον πρόσβαση στη (σωστή) πληροφορία;

Το κλειδί σε αυτή την αξιολόγηση είναι η τεκμηρίωση: που στηρίζεται ο αρθρογράφος, ποιες μελέτες υποστηρίζουν όσα γράφει; Κι αν το πάμε παρακάτω, ποιος υπογράφει το κείμενο και τι εξειδίκευση έχει;

Δεν είναι μια και μόνη η λύση, για όλους…

Υπάρχουν διαφορετικοί άνθρωποι,  με διαφορετική γονιδιακή προδιάθεση,  διαφορετικό χαρακτήρα-ανάγκες και μοναδική ικανότητα προσαρμογής και εκμάθησης. Δεν υπάρχει μια μαγική συνταγή για όλους.

Γι’ αυτό, συνήθως λέμε ότι είναι άλλο πράγμα το marketing κι άλλο η επιστήμη.

Δείτε τη μεγαλύτερη εικόνα…

Κι εγώ, μέσα από το blog μου, www.milessis.gr, προσπαθώ να προσφέρω αμερόληπτα,  βάσει των τελευταίων εξελίξεων,  τη μεγαλύτερη εικόνα, δοσμένη από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Η συμβουλή μου;

Συνεχίστε να διαβάζετε, να ενημερώνεστε και να ψάχνετε την αλήθεια. Να έχετε ωστόσο ένα λίγο καλύτερο φίλτρο για τι αποδέχεστε. Βλέπετε, δεν υπάρχουν μαγικά φίλτρα (ή χάπια), εύκολες και γρήγορες λύσεις και σίγουρα δεν ανακαλύψαμε χθες βραδύ την… Αμερική.

H μόνη αλήθεια είναι ότι…

Όλα χρειάζεται να περάσουν από τα χέρια μας, να συμμετέχουμε ενεργά και να συνειδητοποιήσουμε ότι ήρθε η ώρα να μας βοηθήσουμε. Δεν μπορεί κάτι να αλλάξει χωρίς την αρωγή μας και σίγουρα δεν θα το κάνει κάποιος άλλος για εμάς.

Η αξία του «ιδιαίτερου μαθήματος»!

Κι αν πιστεύετε ό,τι έχετε μάθει όλα όσα χρειάζονται, μην αμελείτε τα… “ιδιαίτερα” στην εκπαίδευσή σας: είναι δεδομένο ότι θα χρειαστεί να σχεδιαστεί, μέσα από ένα βασικό αριθμό συνεδριών καθοδήγησης, ένα πλάνο για το μέλλον, απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις δυνατότητές σας.

Κι αν όντως η γνώση σας είναι πιο προχωρημένη, ακόμα καλύτερα, η «δουλειά» θα γίνει πιο εύκολα και πιο αποτελεσματικά.


Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που επενδύσατε να διαβάσετε την αρθρογραφία μου! Αν θέλετε να ενημερώνεστε για κάθε νέο μου άρθρο, ελάτε να συνδεθούμε στο Facebook, κάνοντας “like” την προσωπική μου σελίδα στο σύνδεσμο https://www.facebook.com/milessisgeorge ή σε οποιοδήποτε από τα άλλα κοινωνικά δίκτυα που έχω παρουσία και βρίσκονται στο τέλος (footer) της σελίδας. Σας ευχαριστώ, Γιώργος Μίλεσης.