Βιογραφικό

Βιογραφικό σημείωμα

Ο Γιώργος Μίλεσης είναι κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος, απόφοιτος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκλήρωσε με διάκριση το διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα Εφαρμοσμένης Κλινικής Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, το 2006. Ασχολήθηκε ερευνητικά με την ανοσοβιολογία της νεφρικής σπειραματοσκλήρυνσης, στα πλαίσια της μεταπτυχιακής του εξειδίκευσης. Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν στο 10ο συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Λιπιδολογίας και Αθηροσκλήρυνσης για τις καρδιαγγειακές νόσους.

Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα, ως κλινικός διαιτολόγος, το διάστημα 2003-2009. Το Σεπτέμβριο του 2009 ξεκινά το ιδιωτικό του γραφείο, το οποίο διατηρεί μέχρι και σήμερα στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Διατελεί ιδρυτικό μέλος και επιστημονικός διευθυντής της ομάδας κλινικών διαιτολόγων «Δια.. της Τροφής» (www.diatistrofis.gr), μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων, όπως επίσης μέλος του Ελληνικού Γαστρεντερολογικού Ιδρύματος (ΕΛΙΓΑΣΤ) και συγγραφέας του ενημερωτικού τους περιοδικού (Ευεξία και Διατροφή).

Η θεραπευτική του προσέγγιση στηρίζεται σε δυο πυλώνες: την ενσυναίσθηση και τη βιοχημεία του εγκεφάλου και του σώματός μας. Θεωρώντας ότι η μακροπρόθεσμη λύση πρέπει να έρθει από την πλευρά του θεραπευομένου, το κλειδί είναι «να μπεις στη θέση του άλλου και να δεις ό,τι αυτός-ή βλέπει, για να παρέμβουμε ουσιαστικά στο πρόβλημα. Σ’αυτήν την αποστολή, δεν υπάρχει καλύτερος σύμμαχος από τον τρόπο που λειτουργεί το ίδιο μας το σώμα».

Πάνω σε αυτές τις αρχές, διαμόρφωθηκε ένα σύστημα εκπαίδευσης και αλλαγής της διατροφικής συμπεριφοράς, βάσει των επιταγών του ψυχιατρικού μοντέλου γνωσιακής συμπεριφορικής τροποποίησης (Cognitive Behavioral Treatment, CBT), απαραίτητο σε υγιείς και ασθενείς.

Αρθρογραφεί, μεταξύ άλλων στην Ελευθεροτυπία (π.χ. Θα αποκτήσω το σώμα της μητέρας μου;, Είναι το φαγητό εξάρτηση;, Αντιμετωπίζοντας τη βουλιμία, Δεν μπορώ να κρατηθώ/ Προεμμηνορυσιακή Δυσφορική Διαταραχή, Η ψυχολογία της λαχτάρας για φαγητό, Μη στερείσαι το ψωμάκι), στο Δελτίο της Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής (Διατροφική Αντιμετώπιση του συνδρόμου Prader-Willi σε παιδιά), στο ενημερωτικό περιοδικό του ΕΛΙΓΑΣΤ, Ευεξία και Διατροφή (π.χ. Απλά πείτε όχι στο πρόχειρο φαγητό, Σπλαχνικό λίπος και εμμηνόπαυση, Όρεξη και Έμμηνος ρύση, Παιδική νεοφοβία), σε πλήθος ιατρικών portal και περιοδικών ευρείας εμπορικής κυκλοφορίας (π.χ. Οστεοπόρωση: από τη διάγνωση στη θεραπεία, Η επίδραση της παχυσαρκίας στην κοινωνική και ερωτική ζωή του ατόμου).

Τακτική αρθρογραφία του αναρτάται συστηματικά στα www.diatistrofis.gr και www.milessis.gr

MSc Εφαρμοσμένης Κλινικής Διατροφής

Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών

Φειδιππίδου και Ακαρνανίας 1
11526, Αμπελόκηποι Αθήνα
τηλ. γραφείου/ fax: 210.74.84.580
Κινητό: 6940 904589

Το καλάθι σας

Cart is empty

Σύνολο
€0.00
0