Λίγο πριν σαλπάρουμε…

Καλοκαιράκι…

Ώρα να σαλπάρουμε για άλλες πολιτείες και νησιά.

Και τι ζητάμε; Λίγο ούριο άνεμο στα πανιά… και στα μπατζάκια μας.

Μιλώντας όμως για παντελόνια, αν αγχώνεστε που (πάλι) φέτος δεν χωράνε, δεν χρειάζεται πανικός, λίγη (επι)γνώση μόνο…

****

Ας μοιραστούμε για λίγο κάποιες σκέψεις:

  • Καταρχάς να συνυπολογίσουμε ότι δεν μας χρωστά το σώμα μας, για να πάμε να εισπράξουμε άμεσα και (εξ’ ολοκλήρου) όποτε το θελήσουμε. Ζωντανός οργανισμός είναι, έχει τα δικά του μέτρα και αντοχές. Κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να το διατάξουμε και να υπακούσει. Εμείς πρέπει να πάμε με τα νερά του, όχι αυτό.
  • Δεν είναι οι (όποιες) διακοπές πεδίο μάχης, για να βγάζουμε 3 φορές το χρόνο τα απωθημένα μας. Δεν γίνεται κάθε φορά να κάνουμε 2 βήματα μπροστά και, στην πρώτη εξόρμηση, 10 βήματα πίσω.
  • Καμιά στερητική, δύσκολη, αυστηρή (αλλά πολλά υποσχόμενη) δίαιτα μπορεί να μας λυτρώσει από το βάσανο να κουβαλάμε σαν τον Σίσυφο, ξανά και ξανά, την πέτρα από τη βάση του βουνού στην κορυφή και πάλι πίσω. Ένα σχέδιο για να αντιμετωπίσουμε τον εαυτό μας χρειάζεται μόνο.
  • Οι πιο αποτελεσματικοί είναι όσοι σχεδιάζουν (υπό μορφή συντήρησης) και κατευθύνουν ανάλογα τον τρόπο που θα κινηθούν στις διακοπές τους. Χωρίς άγχος, στέρηση και… τρόμο για το τι θα αντιμετωπίσουν επιστρέφοντας.
  • Αλλά και όσοι προετοιμάζονται  από το… φθινόπωρο για το καλοκαίρι! Το να ζεις καλύτερα, να βελτιωθείς ή να είσαι πιο υγιής, δεν έχει σκοπό την παραλία. Είναι 12μηνη απασχόληση, με σχέδιο, γνώση και εκπαίδευση για το τι ακριβώς χρειαζόμαστε εμείς (κι όχι ο γείτονας).

Εν ολίγοις, λίγο ψυχραιμία, σωστή καθοδήγηση και διάθεση να βελτιωθούμε και όλα γίνονται! Όπως και να ‘χει, μην ανησυχείτε, είμαι εδώ για ό,τι χρειαστεί!


Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που επενδύσατε να διαβάσετε την αρθρογραφία μου! Αν θέλετε να ενημερώνεστε για κάθε νέο μου άρθρο, ελάτε να συνδεθούμε στο Facebook, κάνοντας “like” την προσωπική μου σελίδα στο σύνδεσμο https://www.facebook.com/milessisgeorge ή σε οποιοδήποτε από τα άλλα κοινωνικά δίκτυα που έχω παρουσία και βρίσκονται στο τέλος (footer) της σελίδας. Σας ευχαριστώ, Γιώργος Μίλεσης.